Pintér Béla június 26-án társulatának hivatalos Facebook oldalán megosztott videójában köszönte meg nézőinek az elmúlt idők támogatását, és tájékoztatta közönségét a következő évad terveiről.

„A megváltott jegyek több mint 30%-áról mondtak le nézőink társulatunk javára, számos egyedi támogatás is érkezett, rengetegen jelezték, hogy adójuk 1%-át nekünk ajánlották fel, és természetesen azoknak is köszönettel tartozunk, akik pártolói jegyekkel támogattak, támogatnak minket. – köszönte meg a társulat alapítója a veszélyhelyzetben kapott segítséget, majd hozzátette – A támogatásoknak köszönhetően elmondhatjuk, hogy munkatársaink, kollégáink megélhetése és a társulat további működése sem került veszélybe.” A videóban arról is beszélt, hogy számos tavasszal elmaradt előadást szeptemberben és októberben igyekeznek majd pótolni, amelyek időpontjáról a következő hetekben értesítik jegyvásárlóikat.

A 2020/21-es évad első előadását szeptember 2-án fogják megtartani az UP Újpesti Rendezvénytérben, a nem pótelőadások műsorrendjét pedig folyamatosan igyekeznek kihirdetni és megkezdeni a jegyértékesítést, ezért érdemes figyelni a társulat közösségi és webes felületeit. Az új évadban újra műsorra kerül a Parasztopera a Szkéné színpadán, A Soha Vissza Nem Térő a tervek szerint a Fészek Művészklubba költözik át, a Szívszakadtig pedig lekerül a repertoárról. Csatlakozik a társulathoz Takács Géza színművész, míg Adorjáni Bálint, Jankovics Péter és Szabó Zoltán eddigi, meglévő szerepeiken túl további előadásokban lesznek láthatók. Emellett több szerepátvétel is lesz szeptembertől, amelyről Pintér Béla szintén beszélt Facebookos videójában: „Lesz néhány változás az előadásaink szereposztásában, ennek egyik oka, hogy társulatunk alapító tagja, Thuróczy Szabolcs szeretné egy kicsit csökkenteni színházi előadásainak számát, így a jelenleg repertoáron lévő 19 előadásából 4-et lead.”

Július 8-án kezdődnek meg a következő évad első bemutatójának olvasópróbái, melynek címe: Vérvörös Törtfehér Méregzöld. A bemutatót október 8-án tartják az UP Újpesti Rendezvénytérben, előjegyezésre (ahogy többi előadás esetében is) a társulat weblapján keresztül van lehetőség. Az előadás szereposztása: Pintér Béla, Roszik Hella, Fodor Annamária, Adorjáni Bálint, Takács Géza, Enyedi Éva, Jankovics Péter, Szabó Zoltán, valamint Kéménczy Antal és Kerényi Róbert. Írja és rendezi: Pintér Béla.

Kiemelt kép: Pintér Béla a Szívszakadtig előadásában (fotó: Mészáros Csaba)