A Katona József Színház és a Compact TV közös produkciójaként debütált pénteken a Monológ című sorozat eső három része, a projekt keretében a társulat tagjai az interneten fellelt humoros, elgondolkodtató és provokatív szövegeket adnak elő színházi monológként.

A videósorozatban Borbély Alexandra, Dankó István, Keresztes Tamás, Kovács Lehel, Mészáros Béla, Ónodi Eszter, Rujder Vivien, Tasnádi Bence és Vizi Dávid közreműködésével nyerhetünk betekintést a közösségi média által uralt online világba influenszerek, kommentelők, vagy épp rapperek szövegein keresztül. A videók között felbukkan például egy hétköznapi köntösbe bújtatott reklám, egy „gamernyelven” írt komment, egy nőjogi szervezet tiltakozását kiváltó lakáshirdetés, de az érdeklődők meghallgathatnak egy személyes tragédiát is.

A Compact TV producerei, Fränk Barbara és Novák Kristóf a járvány alatt keresték meg a Katona József Színházat a projekt kreatív koncepciójával, amelyhez médiapartnerként a 24.hu csatlakozott. „Rengeteg tartalom ömlik ránk nap mint nap az internetről: influenszerposztok, kommentek, videók. Ezt az impulzuskavalkádot szerettük volna megragadni a sorozattal. Fontos volt, hogy ne paródiák készüljenek, hanem önmagukban is értelmezhető alkotások. Így lett például Kajdi Csaba videójából kocsmai monológ, vagy vers egy underground hip-hop szövegből” – fogalmaz Novák.

A sorozat összes része holnap este 18 órától elérhető a Katona József Színház YouTube csatornáján.

Fotó: Rujder Vivien (Fotó: Kalicz Máté)