Négy pécsi kulturális intézmény, a Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok zenekar, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház is csatlakozott az online közvetítők táborához.

A Pécsi Nemzeti Színház társulata a költészet napja alkalmából videósorozattal készül: a színművészek kedvenc verseiket mondják el, a felvételeket pedig április 11-ig folyamatosan közzéteszik a teátrum weboldalán, közösségi oldalán és YouTube-csatornáján. A Bóbita Bábszínház minden szombat délután négy órától egy-egy bábelőadást tesz közzé, melyek egy héten át tekinthetőek meg a közösségi oldalon: március 28-án a Bagolykisasszony meséje című darabbal nyitják a sorozatot.

A Pannon Filharmonikusok különleges nyereményjátékra is hívja az érdeklődőket, továbbá zenei kulisszatitkokat, érdekességeket, művészeket, jelentős szerzők örök érvényű műveit mutatják be, teszik elérhetővé a nagyközönség számára. A sorozatban elsőként – Bartók Béla születésének évfordulója alkalmából – két fontos zenei felvétel megosztásával tisztelegnek munkássága előtt az együttes Facebook oldalán. A felvételeken Kocsis Zoltán, Várjon Dénes, Bogányi Tibor és a Pannon Filharmonikusok működnek közre. A Pécsi Harmadik Színház saját weboldalán, valamint közösségi oldalán és YouTube-csatornáján március 28-tól minden hétvégén bemutatja egy produkcióját; az első előadás az „E kor nekünk szülőnk és megölőnk” (In memoriam Ö. I.) című színpadi játék lesz.

Az együttműködés célja, hogy a kulturális tartalmak minél szélesebb körben elérhetővé váljanak és az érdeklődők színházi, bábszínházi előadásokat, verseket, koncerteket, művészeti kihívásokat érhessenek el online felületeken. Ezeket a tartalmakat #pecsikulturaliscsatorna jelöléssel látják el, így könnyen megtalálhatóak lesznek egyebek mellett a Facebookon is.

Kiemelt kép: Jelenet az „E kor nekünk szülőnk és megölőnk” (In memoriam Ö. I.) című előadásból (fotó: Pécsi Harmadik Színház)