Ma adják át a Tolnay Klári Emlékház megújult szabadtéri színpadát Mohorán, az új színjátszóteret Pásztor Erzsi Kossuth-díjas színművészről nevezik el.

Pásztor Erzsi a Nógrád megyei emlékház rendezvényeinek állandó háziasszonya, mondhatni hazajár Mohorára, és szívén viseli a ház sorsát. Áprilisban, a téli szünet után Pásztor Erzsi estjével nyitották meg az emlékházat, a színésznő saját emlékei között foglalhatott helyet a rendezvényen. Bár maga a szabadtéri színpad 2015-ben elkészült a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogatásával, de a további terveket nem sikerült megvalósítani, így nem volt nézőtér, a színpad pedig ki volt téve az időjárás viszontagságainak. A színpadot végül egy házaspár, Nagy Lakatos Lenke és Nagy Balázs, a Molar Chemicals Kft. tulajdonosa segítségével újították meg, valamint megépült a hetvenszemélyes nézőtér is. Az új színjátszótér zárttá is tehető, így könyvbemutatókat, kamarakoncerteket is tarthatnak majd ott. A színpad mellett rendelkezésre áll a felújított régi pajta is, amelyben művészöltözőket és a színpadi kellékek tárolására szolgáló raktárhelyiségeket alakítottak ki.

A Pásztor Erzsi Szabadtéri Színpad avatóünnepségére ma kerül sor, a háziasszony Vándor Éva, Jászai Mari-díjas és Tolnay Klári-díjas színművész lesz, de természetesen nem hiányozhat az eseményről maga Pásztor Erzsi sem, aki díszvendégként lesz jelent. Az átadón a 35. Balassagyarmati Nemzetközi Muzsikustábor és Művészeti Fesztivál művésztanárai és növendékei adnak majd ünnepi hangversenyt, a Balassagyarmati Dalegylet, Fenyő Gusztáv zongoraművész, Klenyán Csaba Liszt Ferenc-díjas klarinétművész és Matuz István Kossuth-díjas fuvolaművész közreműködésével.

Kiemelt kép: Pásztor Erzsi (Fotó: 24.hu)