Pass Andrea az Orlai Produkciós Irodával együttműködésben most egy komédiával készül az új évadra, melynek inspirációját Gogol A revizor című drámája adta az írónő számára. A fiatal alkotó nem először dolgozik már az Orlai Produkciós Irodával, a tavalyi évadban került bemutatásra a Családi tűzfészek című darabja a Trafóban, amely Tarr Béla első filmjének motívumain alapul.

Az idei előadás a Kiskörúti Színház bemutatója előtti napok egyikét meséli el, amikor is egy Revizor érkezik a színházba, titkos utasítással. A társulati pénzek hiába vannak rendben, az Igazgató mégis aggódik, amikor pedig a Revizor megérkezik mindent megtesz a társulattal együtt, hogy megfeleljen a különös elvárásoknak. „Az idő fogy, a közönség közeleg, egy fűrész hangosan dolgozik.” – írja az előadás színlapja.

Az előadás szereplői lesznek: Mészáros Máté, Ötvös András, Schruff Milán, Járó Zsuzsa, Péter Kata, Jászberényi Gábor, Ficzere Béla és Rohonyi Barnabás. A produkció Nyakunkon a Revizor címmel október 26-án debütál majd a Belvárosi Színházban Pass Andrea rendezésében.

Kiemelt kép: Pass Andrea (fotó: Várady Nikolett)