Szeptember 5-én a Három Hollóban debütál Pass Andrea legújabb rendezése, a Hangosan lépek és visszhangzik az Oktogon – Z generációs pandémia paradigma című produkció keretében fiatal szerzők fogalmazták meg gondolataikat a szabadságról, valamint annak korlátozásáról.

Az előadás szokatlan szemléleten keresztül mutatja be a járványból adódó korlátozó intézkedések, társadalmi feszültségek időszakát, miközben arra a kérdésre keresi a választ, hogy mit jelent a bezártság, a szabadságvesztés azoknak a fiataloknak, akiknek a világjárvány az egyik pillanatról a másikra rombolta le az addig biztosnak hitt koordinátákat?

„Azt hiszem, mindannyian érezzük itthon a színházi világban, a nézők és alkotók egyaránt, hogy mélypontra került a szakmánk, köszönhetően a covidnak és a kultúrpolitikai csatározásoknak. Ezért keresem azt a területet, ahol ismét rálelhetek arra a progresszív útra, ahonnét esetleg újra gondolható, talán építhető, legalábbis számomra ez az egész. (…) Az előadást létrehozó fiatalokat látva, érezhetjük: ez a generáció más lesz, mint mi, ők talán jobban fogják csinálni a közös dolgainkat” – fogalmaz Pass Andrea a darab kapcsán, amelynek különlegessége, hogy a szereplők részben maguk a szerzők, részben hivatásos, fiatal színészek.

A SzínMűHely Produkció Hangosan lépek és visszhangzik az Oktogon című előadásának zenéjét, illetve az előadás videós részeit Bartha Márk, illetve Karcis Gábor álmodta meg. A darabot szerzőként jegyzi Kiskos Bíborka, Nagy Anna, Nyári László, Papp Mátyás, Romvári Boldizsár, Terecskei Aliz, Tóth Kata és Tóth Klarissza. Nagy Anna és Papp Mátyás szerepel is az előadásban, mellettük pedig Georgita Máté Dezső, Kenéz Ágoston, Martinkovics Máté, Nagy Rebeka és Tóth Zsófia játszanak még.

Kiemelt kép: Pass Andrea (fotó: Várady Nikolett)