Igazi sztárgárdával vár mindenkit augusztus 27. és 29. között a TE!rézvárosi FESZTivál, és ezt nem csupán a színészekre értjük. A teljesen ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött rendezvényen ugyanis számos teátrum képviselteti magát változatos előadásokkal, de rajtuk kívül számos zenekar is gondoskodik arról, hogy a résztvevőknek szórakoztató, élményekkel teli legyen a nyárbúcsúztatás. 

Augusztus 27-én Simon Kornél lesz a házigazda a nagyszínpadon, ahol Terézváros polgármesterének beszéde után a Budapest Operettszínház Nine című előadásából kapunk ízelítőt, majd Mildlife Crisis koncert következik. A kisszínpadon Kontha Nelli veszi át a stafétát Simon Kornéltól, műsorvezetésével a Veronaki Zenekar készül egy gyerekprogrammal (Gőgös Gúnár Gedeon), a Pesti Magyar Színház Varázslatos mesedalokkal várja az érdeklődőket, a Zichy Szín-műhely pedig egy karanténkomédiával (Egressy Zoltán: Gordiusz) erősít. A kísérőprogramok között helyet kapott a Langaléta Garabonciások felvonulása, az Örkény Színház verselése és a Budapesti Operettszínház művészeinek dedikálása is.

Jelenet a Macskafogó előadásból (Fotó: Kállai-Tóth Anett, József Attila Színház)

Augusztus 28-án Ábel Anita lesz az egyik házigazda, aznap bemutatkoznak az Új Színház művészei, koncertet ad az Átrium Staff Band, zenés műsort csap a Játékszín (Átugrik pár szomszéd), ízelítőt kapunk a József Attila Színház legütősebb musicaljeiből és zenével szórakoztat a Pesti Magyar Színház társulata is. A Vígszínház következő évadára a teátrum színészeivel hangolódhatunk, majd fellép a Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar és az idén 15 éves Irie Maffia is. A kisebbik színpadon Trömböczky Napsugár vezetésével az Apacuka Zenekar készül mosolyt csalni a gyerkőcök arcára, amit a Zichy Szín-Műhely egy zenés mesejátékkal (Csukás István: Utazás a szempillám mögött) folytat. Csatlakozik Méhes Csaba pantomimművész, a Kreatív Kráter Kör és a Vaskakas Bábszínház is, míg az RS9 Színház (De mi lett a nővel?), a Voices of Budapest és a Bethlen Téri Színház (Szívlapát) az idősebbeket célozzák meg. 

Augusztus 29-én ugyanerre a műsorvezető-duóra számíthat a közönség, a programokat pedig a József Attila Színház művészei dalokkal (Békeidők slágerei) erősíti, de a nap fényét emeli a Strokes Percussion Group, a Bethlen Téri Színház (Nőkből is megárt…), a Roll Dance Budapest, a Duda Éva Társulat (Prizma), a Magyar Állami Operaház (Menotti: A telefon), a Parno Graszt és a Standby/Túl… kiállítás. Ott lesz a Budapest Bábszínház környezeti előadása (Markó-Valentnyik Anna: Rügyek és gyökerek), a Dancetination Projekt (tánctanítás Németh Lucával), a Baross Imre Artistaképző műsora, az Átrium egyik előadásának részlete (Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia) és a Budapest Táncművészeti Stúdió is. 

Kovács Máté A bogyósgyümölcskertész fia című előadásban (Fotó: Lakatos Péter)

Persze ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen ott lesznek olyan nem említett színházak is meglepetésekkel készülve, mint a Centrál Színház, a Madách Színház, a Mozsár Műhely, a Katona József Színház, a Radnóti Színház és a Thália Színház, míg az említett előadások mellett minden nap lesz Bookline Könyvterasz, Food Truck Show és Civilsátor is. Részletes program a honlapon

Kiemelt kép: Trömböczky Napsugár (Fotó: Babafalva), Ábel Anita (Fotó: Ábel Anita Facebook), Simon Kornél (Fotó: Győri Nemzeti Színház)