A Ludwig Múzeum pályázati felhívást tett közzé a 60. Velencei Képzőművészeti Biennále Magyar Pavilonjában rendezendő kiállítás kurátori megbízatására.

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum feladata a Velencei Biennále képzőművészeti és építészeti kiállításainak megrendezése. A múzeum vezetője – az eddigi hazai gyakorlatot folytatva – pályázatot írt ki a nemzeti pavilonban rendezendő kiállítás kurátori megbízatására. A 2024. évi Velencei Képzőművészeti Biennálén az a kiállítás képviseli Magyarországot, amelynek koncepcióját a kurátori pályaművek közül a szakmai zsűri a legjobbnak ítéli.

A pályázat a résztvevők körét tekintve nyílt. Minden olyan személy pályázhat, aki jártas a kortárs képzőművészetben, valamint számottevő kurátori praxissal és kiállításrendezői gyakorlattal rendelkezik. A kurátori poszt egyszemélyes, a kurátori feladat társkurátor nélkül látandó el (Kivéve, ha egy régóta, kizárólag párban dolgozó és ilyen referenciákkal rendelkező kurátorpárosról van szó). A kurátor nem lehet egyúttal kiállító is.

A pályázat beadási határideje 2023. február 28. (a postai feladás legkésőbbi napja), a munkákat nyomtatott formában, egy példányban és pendrive-on (vagy DVD-n) egy példányban elsőbbségi és ajánlott postai küldeményként kell feladni a következő címre: Ludwig Múzeum 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1. (A borítékra ráírandó: Velencei Biennále pályázat.)

A pályázat további feltételei a Ludwig Múzeum oldalán olvashatók.

Kiemelt kép forrása: Ludwig Múzeum