A MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont több, mint 15 éve képviseli Magyarországon, sőt lényegében Európa szinten is egyedülállóan a nemzetközi lakberendezési design márkákat. Az épület adottságai és a főváros közelsége által felkínált lehetőségeket kiaknázva az épület így már többször volt helyszíne nívós design- vagy divat témájú rendezvényeknek, melyeket hatalmas érdeklődés fogadott.

Mindezen adottságokra, tényekre és tapasztalatokra alapozva, a MaxCity stratégiai irányként tekint az intézmény design-, kultúra- és képzőművészeti eseményeket befogadó kapacitására. Így 2021 szeptemberében útjára indították a MAX Art Incubator programsorozat, melynek keretében számos különleges, látványos és tartalmas előadást élvezhetnek az idelátogatók. Ennek keretében idén augusztus 22-ig várják olyan művészeti alkotócsoportok, kész produkciók, illetve születőben levő kulturális projektek jelentkezését, akik szívesen fellépnének, megmutatnák magukat és munkáikat 2022-ben a MaxCityben a nagyközönség számára.

A bírálásban Balogh Máté András, az Art Is Business alapítója, Szamosi Zsófia, Jászai Mari-díjas színésznő, Tollár Mónika, a MAX Art Incubator produkciós vezetője és Vandlik Júlia, a MaxCity marketing vezetője vesznek részt. A kuratórium elnöke Gergye Krisztián, táncművész, koreográfus, rendező, képzőművész. A nyertesek a játszási lehetőségeken kívül erős kommunikációs támogatást, dokumentálást kapnak. Ezekkel mind-mind azt kívánja elérni a Max City, hogy minél jobban segítse a nézők elérését, valamint hogy a produkciók kiteljesedhessenek a térben.

Kiemelt képek: Szamosi Zsófia, Tollár Mónika, és Vandlik Júlia (Fotó: Max City)