Február 25. és március 11. között Szabadi Vilmos hegedűművész pályafutásának 40. évfordulója alkalmából három hangversenyt is rendez az Óbudai Társaskör. A Klasszikus Puzzle sorozatban neves vendégelőadók is szerepelnek, köztük Nobuko Imai brácsaművész, Gustav Rivinius gordonkaművész és Gulyás Márta zongoraművész. Szabadi Vilmos érdemes művész, Liszt Ferenc- és Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense számos mesterkurzust tartott a világ minden táján, többek közt az USA-ban, Kínában, Koreában, Ausztriában és Dániában. Szólistaként csak Japánban több mint 20 alkalommal lépett fel, Finnországban pedig több mint százszor, emellett 59 CD-felvételt készített.

A Klasszikus Puzzle három koncertje három területre fókuszál, így áll össze a teljes pályakép. Az első estre február 25-én kerül sor, majd a további alkalmak egy-egy hétre rá következnek. A művész elsőként hazai partnerekkel lép színpadra: Bársony Péter brácsaművésszel és Onczay Csaba csellóművésszel Beethoven c-moll vonóstrióját játsszák, majd C. Franck A-dúr szonátáját adja elő Szabadi és Gulyás Márta, végül Brahms g-moll zongoranégyesét szólaltatják meg. A március 4-i estén pedig két világhírű vendégével (Nobuko Ima és Gustav Rivinius) Mozart, Kodály és Brahms válogatott műveit adják elő.

A záróhangversenyt március 11-én láthatja a közönség. Ezen az estén fiatal, versenygyőztes muzsikusok lesznek Szabadi partnerei. A vietnámi származású hegedűművész, Hoang Ho Khan Van, a kínai brácsaművész, Wenting Kang, és a spanyol csellista, Alejandro Gómez neve szintén ismert már a nemzetközi zenei világban. A ritkaságnak számító Járdányi-duó is felcsendül a Szabadi Vilmos negyvenéves pályafutását ünneplő sorozat végén, melyre Mendelssohn d-moll triója teszi fel a koronát.

Kiemelt kép: Szabadi Vilmos (Fotó: Óbudai Társaskör)