Március 7-én tartja a Katona József Színház következő nagyszínpadi bemutatóját, a Poppea megkoronázása Székely Kriszta rendezésében lesz látható. Azt már megszokhattuk, hogy a rendezőnő állandó alkotótársával bátran újragondolja a klasszikus műveket, ám most további alkotók is csatlakoztak hozzájuk: Dinyés Dániel és Závada Péter is fontos szerepet vállalt abban, hogy Monteverdi operája egyedi nyelvezetet és formát kapjon.

Az 1642-ben íródott darab volt az első olyan mű, amely képes volt elrugaszkodni a korábban megszokott mitologikus elemektől, így cselekménye tisztán történelmi eseményekre támaszkodva bontakozik ki. Néró beleszeret Poppeába, a kétes erkölcsű férjes asszonyba, és bármire képes azért, hogy megkapja, még arra is, hogy feleségét, Octaviát letaszítsa a trónról. Seneca, a császár nevelője és tanácsadója persze ezt nem támogatja, így szembe kell néznie az uralkodó haragjával…

A Katona nagyszínpadán debütáló előadásban a címszerepet Pálmai Anna játssza, Néróként pedig Rajkai Zoltánt láthatjuk, partnereik lesznek: Jordán Adél, Nagy Ervin, Cseh Antal / Kiss András, Csoma Judit, Rujder Vivien, Tasnádi Bence, Kiss Eszter és Samudovszky Adrián.

Kiemelt kép: A Poppea megkoronázása című előadás próbája (Fotó: Horváth Judit)