Október 11-én 10 órakor tartja idei első, óvodásoknak készült bemutatóját a budaörsi teátrum. A három színész, Bohoczki Sára, Szőts Orsi és Farkas Ádám improvizáció alapján Kolozsi Angéla által írt és rendezett előadás, a Punktum! – óvodai dacparádé egyedisége, hogy szöveg nélküli, illetve minimális dialógust tartalmazó jelenetekből áll. A történetben három óvodás meglehetősen beszabályozott hétköznapjait ismerhetjük meg.

 

Az egyikük Mimike, a zsebdiktátor, mindig az van, amit ő akar, csakhogy Marika, az ovistársa nem ugyanazt akarja. Bár nem mondhatóak rokonléleknek, mégis kénytelenek együtt élni, játszani. A hosszú munkával kialakított rendszer azonban teljesen felborul, amikor megérkezik Ottó, az új fiú. A csemeték felügyelőjét, az Óvónénit nem láthatjuk és nem is hallhatjuk, egy gong vagy csengettyű jelzi, ha az ovisoknak öltözni, futni, enni, aludni vagy játszani kell.

Miért finomabb a másik uzsonnája, miért érdekesebb a másik játéka? Miért kell mindig a másé? És miért vagyunk képtelenek odaadni a sajátunkat, miközben a társunké után ácsingózunk? A Punktum! hossza 45 perc, és 3 éves kor felett ajánlják a megtekintését.

Kiemelt kép: Részlet az előadás plakátjából (fotó: Budaörsi Latinovits Színház)