Fesztbaum Béla a Vígszínház társulatának oszlopos tagja immáron két évtizede. Számtalan nagy- és kamaraszínpadi előadásban láthatta őt a nagyérdemű, jellegzetes stílusú, intellektuális humorát már sokszor megcsillogatta, ám emellett érzékenyebb oldalát is megmutatja a közönségnek. Monodrámáiban a magyar művészvilág egy-egy ikonikus alakján keresztül mesél régi korokról, értékekről, egy egykor volt jobb világról és saját magáról. A Szülőfalum, Pest (Molnár Ferenc) és A léggömb elrepül (Kosztolányi Dezső) mellett repertoárjának éke a Dalok a Kispipából, mely idén novemberben látható ötödik éve.

2014-ben csak egy vagy két előadásnak indult a Szomorú vasárnap szerzőjéről, Seress Rezsőről szóló est az Óbudai Társaskörben, ám az alkotómunka varázsának és a közönség fogadtatásának és szeretetének köszönhetően több lett egyszeri alkalomnál. Öt év alatt már 35-ször lépett közönség elé Fesztbaum Béla a saját maga szerkesztette előadói esttel, melyen közreműködik a Kék Duna Szalonzenekar. „Felemelő élmény a zenekarral és a közönséggel együtt újra és újra találkozni a Seress legendával, keresni a titkot, miként képes egy képzetlen, egy ujjal pötyögő kocsmazongorista életműve érvényesen megszólalni napjainkban is” – meséli Fesztbaum Béla.

A jubileumi előadást november 24-én 17 órakor tartják az Óbudai Társakör Till Ottó-termében. Jegyvásárlás lehetséges személyesen az Óbudai Társaskör és a Zeneakadémia jegypénztárában, valamint online a jegymester.hu oldalon.

Kiemelt kép: Fesztbaum Béla a Dalok a Kispipából esten (fotó: Gál Bereniké)