Április 15-én, 20 óra 50 perces kezdettel vetíti az M5 csatorna a Cintányéros cudar világOszvald Marika jubileumi gálaműsor című programot, amelyet március 21-én rögzítettek a Budapesti Operettszínházban.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt, operetténekest, érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját – aki kétségtelen, hogy a színházat és az operettet kedvelő publikum egyik nagy kedvence –,  Oszvald Marikát az elmúlt ötven év sziporkázó pályafutása elismeréseként gálával köszöntötte a Budapesti Operettszínház társulata. Talentumára már kezdő előadóként felfigyeltek, a róla megjelenő egyik első kritika így szólt: „Színpadra született eleven tehetség”. Így nem csoda, hogy szépen szárnyaló karrierje során az operettirodalom legtöbb jelentős szerepét megformálhatta. Nem csak a hazai közönség zárta a szívébe, játszott többek között az USA-ban, Izraelben, Ausztráliában és Japánban is. Az örökifjú művésznő kollégái közreműködésével egy fergeteges előadással kedveskedett a nagyérdemű számára.

A Budapesti Operettszínház miliője méltó otthonául szolgált az ünnepi eseménynek, amelyen Csere László, Dolhai Attila, Faragó András, Fischl Mónika, Kalocsai Zsuzsa, Kerényi Miklós Máté, Laki Péter, Lévai Enikő, Lukács Anita, Oszvald Marika, Peller Károly, Vadász Zsolt és Virágh József is közreműködött. A gálaműsort másnap, április 16-án ismétlik, 23 óra 40 perces kezdettel.

Kiemelt kép: Oszvald Marika a Cintányéros cudar világ gálán (Fotó: Juhász Éva)