Mészáros Blanka Junior Prima-díjas színésznő, Dinya Dávid zeneszerző és Horkay Barnabás fizikai színházi koreográfus-rendező is erősíteni fogja a TIM Színistúdió csapatát idén ősztől.

A kísérleti jellegű, személyiségfejlesztő és önismeretközpontú színistúdiót hét évvel ezelőtt Tőzsér István Martin esztéta alapította, azzal a céllal, hogy egy olyan helyet teremtsen a fiatalok számára, ahol „minden alkalommal születik valami különleges”. A stúdió idén már a negyedik évét fogja indítani Budapesten, méghozzá példaértékű fiatal művészekkel a tanári pozíciókban. Mészáros Blanka, a Radnóti Színház Junior Prima és Arany Medál-díjas színésznője, aki korábban vendégként már betekintést kapott a stúdió működésébe, a stúdió színházi és színészeti képzésért lesz felelős. A színpadi megjelenésben elengedhetetlen mozgásos, táncos fejlesztést Horkay Barnabás színész, táncos és fizikai színházi koreográfus-rendező tartja majd, illetve a hangképzés és az ének fejlesztésében Dinya Dávid karmester, énektanár, zeneszerző, a Zeneakadémia doktorandusza segíti majd a tagok fejlődését. A tréningek nem egymással párhuzamosan futnak, hiszen, ahogyan Tőzsér is megfogalmazta, a cél az, hogy mindezek komplex egészet alkossanak, egyes alkalmak egy folyamat részei legyenek.

A színistúdióról minden fontos információ bővebben elolvasható a TIM Produkció hivatalos honlapján, ahol az ősszel induló kurzusra is lehet még jelentkezni.

Kiemelt kép: Dinya Dávid, Mészáros Blanka és Horkay Barnabás (Fotó: TIM Színistúdió)