A Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Színház koprodukciójában áprilisban két alkalommmal lesz megtekinthető a Hol a színészünk? című előadás, amely a színházi világ állapotáról fogalmaz izgalmas etűdökben. 

„A színész művészetének nyersanyagát környezetétől szívja el. Vámpír. A szíved vérével táplálkozik.” „Könnyeid és elcsukló hangod, arcod rángása, kinyújtott kezed, ami simogatni szeretne, ordítozó veszekedéseid, az intim mozdulataid – nyersanyag, anyag (…), ott ragyog játékában a színpadon.” „Mi az a helyzet, ami neki megfelel? Mit szeretne? Hol érzi jól magát? Neki mi kell?” „Déryné írja naplójában, hogy a színészek számára külön rezervátumot kellene létrehozni, talán egy szép házat, egy nagy park közepén.” „Szabad-e mindezt ennyire kihegyezni a színészre? Csak a színészről van-e szó…?” Tényleg csak a színészről? – Popper Péter A pokol színei című művéből vett gondolatokkal ajánlja nézői figyelmébe új előadását a Szkéné Színház. 

A darab színészei (Katona László, Kovács Krisztián, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Ujvári Bors) az emberi és szakmai kiszolgáltatottság okaira keresik a választ, mind személyes, mind társadalmi vonatkozásban. A produkció különálló jeleneteiből jön létre majd egy egységes kép, amely a magyar színházi élet nehéz és megterhelő oldalát hivatott bemutatni. Olyan aktuális és mindennapi problémák kerülnek előtérbe, mint az SZFE-ügy, az abúzus, vagy a sajtó és a nyilvánosság hatalma. Mindezt egy olykor szórakoztató, olykor irracionális köntösbe bújtatja Tárnoki Márk, a darab rendezője.

Kiemelt kép: Scherer Péter (Fotó: Sárosi Zoltán)