Véget ért a Kultkikötő tizenhatodik nyári évada: öt állandó helyszínen (Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonboglár, Balatonfenyves, Badacsony) júliusban és augusztusban szinte minden napra jutott egy-egy kulturális program. A Balaton leghosszabb összművészeti fesztiválja azonban ősszel is várja a kultúra szerelmeseit!

„Az ősz legizgalmasabb pontja szervezői szempontból vitathatatlanul az Alsóörsi Amfiteátrum megnyitója lesz. A jövőben a szabadtéri helyszínre mostantól a Kultkikötő szállítja a programokat. Ennek az együttműködésnek a nyitánya lesz a szeptember közepére szervezett programsorozat” – fogalmaz Nagy Viktor, a fesztivál alapító-igazgatója, aki beszélt arról is, hogy 17-én Malek Andi és a Soulistic, 18-án pedig Csányi Sándor Hogyan értsük félre a nőket? című egyszemélyes vígjátéka várja majd az érdeklődőket. A gyermekek sem maradnak program nélkül, szombat délelőtt ingyenes családi játszóház és bábszínház várja a legkisebb nagyérdeműt. 

A szervezők a déli part közönségének az Áramlatok című kiállítás-sorozattal kedveskednek, melynek keretében Konkoly Gyula és Ötvös Zoltán tárlata lesz látható október 3-ig Balatonboglár emblematikus kápolnáiban. Szeptember 16-án szintén itt nézhetik meg az érdeklődők Marc Camelotti BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! avagy Hatan pizsamában című vígjátékát is, a Pesti Művész Színház előadásában színpadra lép Egyházi Géza, Nyertes Zsuzsa, Csengeri Attila / Várfi Sándor, Lengyel Eleonóra, Fogarassy Bernadett és Bodrogi Attila, a rendező Márton András.

Kiemelt kép: Jelenet a BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! avagy Hatan pizsamában című előadásból (Fotó: Kultkikötő)