November 6-ig lehet jelentkezni az Országos Diákszínjátszó Egyesület 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzési programjaira: novemberben Budapesten a két legnépszerűbb képzés várja az érdeklődőket.

2021-ben a több mint 30 éves múltra visszatekintő hazai diákszínjátszó mozgalmat koordináló Országos Diákszínjátszó Egyesület (ODE) önköltséges, akkreditált pedagógus-továbbképzési programot indított ODE Egyetem elnevezéssel pedagógusok, csoportvezetők és minden érdeklődő számára. A programok a hétévente teljesítendő 120 órányi képzési részvételnek megfeleltethetők.

Az ODE az online és jelenléti alkalmakat tartalmazó képzésekkel elsősorban azokat a pedagógus okat kívánja megszólítani, akik a meglévő tudásukat akarják rendszerben látni vagy felfrissíteni, illetve azokat is, akik még csak most ismerkednek a diákszínjátszás örömeivel. Az első képzések 2021 tavasza és 2022 nyara között zajlottak le: az ott szerzett tapasztalatok birtokában az ODE Egyetem idén novemberben újra megnyitja virtuális és valóságos kapuit, Budapesten két képzést kínálva az érdeklődő pedagógusoknak.

November 12-20. között a diákszínjátszókkal foglalkozó pedagógusok Perényi Balázs irányításával rendezői alapismereteket sajátíthatnak el, november 11-27. között Fekete Anikó vezetésével pedig a kreatív zene módszertanával ismerkedhetnek meg. A 30 órás képzések felelősei és vezetői szakterületük országosan ismert képviselői, akik az ODE felkérésére több évtizedes gyakorlati tapasztalatukat sűrítették össze a programok kidolgozásakor. Idén ősszel mindkét képzés esetében az első blokkok indulnak újból: akik azt sikeresen elvégzik, „következő osztályba léphetnek”, azaz részt vehetnek a hamarosan induló második 30 órás képzéseken.

A jelentkezési határidő és további részletek a www.odeegyetem.hu honlapon elérhetőek, minden további kérdést az odeegyetem@gmail.com címre várnak a szervezők.

Kiemelt kép: Pillanatkép az ODE Egyetem képzéséről (Fotó: ODE)