Szombattól vasárnapig újabb hét helyszínen rendez ingyenes koncertsorozatot Mozart műveiből a Concerto Budapest szimfonikus zenekar. A Mozart Planet program augusztusban a Balaton menti településeken indult el nyolc teltházas koncerttel, az őszi folytatásban Esztergomban a Bazilikában és a Ferences templomban, Zsámbékon, Veresegyházon, Pomázon, Fóton a Gyermekközpontban, valamint Csobánkán várják a közönséget a zenekari- és kamaraelőadások.

A Mozart Planet program őszi koncertsorozata Komárom-Esztergom megyébe és Pest megye több településére látogat el négy különböző műsorral. A Concerto Budapest zenekar művészei ezúttal hét helyszínen adnak ingyenes koncerteket Mozart műveiből: szombat délután Veresegyházon és Zámbékon, este pedig Pomázon, valamint Esztergomban, a Bazilikában. Október 16-án az esztergomi Ferences templomban, a Fóti Gyermekközpontban és Csobánkán is találkozhatunk a zenekarral. A Mozart Planet őszi programjában egy zenekari koncert és hat kamarazenei előadás szerepel, egy órányi kikapcsolódást és feltöltődést kínálva a közönségnek. „Az őszi folytatásban az ország újabb településein mutatkozik be a Mozart Planet, hét koncerthelyszínen szeretnénk elrepíteni közönségünket abba az ideális világba, ahol a klasszikus zene szépséget, harmóniát és felüdülést nyújt. A zene a legnagyobb adomány, az érzéseket nyelvi korlátok nélkül közvetíti, és nehézségek idején a lelki egészségünk megóvásában még nagyobb szerepet játszik” – mondta a sorozatról Keller András, az együttes Kossuth-díjas zeneigazgatója.

Keller András és a zenekar művészei a klasszikus zenei koncertek ingyenes sorozatával nem csak a települések kulturális kínálatát bővítik, hanem a társadalom számára fontos értékek közvetítésében is szerepet vállalnak. A zenekar szeretné lehetővé tenni, hogy az esemény alkalmat adjon a szervezőknek és a hallgatóságnak a helyi közösségek számára fontos ügyek felkarolására és támogatására, így ezen keresztül a Concerto Budapest is részesévé válhat a helyi közösségépítésnek.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Mozart Planet egyik koncertjéről (Fotó: Mudra László)