A tervek szerint 2021. október 15-én debütál a megújult RaM Színházban a Nikola Tesla – Végtelen Energia című musical alkotóinak új zenés darabja, a Vadak Ura – The Covenant. A TBG Production és a Soproni Petőfi Színház közös produkciójának együttműködő partnere a Magyar Természettudományi Múzeum.

Az alkotók a nagy klasszikus musicalek – Az Oroszlánkirály, A dzsungel könyve – értékteremtő hagyományait követve, látványos jelmezek, dinamikus dalok és koreográfiák, valamint élethű animációk segítségével mutatják be új, nagyszabású, egész estés, családi darabjukat, Vadak Ura – The Covenant címmel. Egy hatalmas erdőben az állatok nyolc klánba tömörülve élik békésnek tűnő mindennapjaikat. Az uralkodójuk azonban hirtelen eltűnik, az egység megrendül, a klánok meggyengülnek. Az állatoknak – ősi szertartás szerint – mihamarabb meg kell választaniuk az új vezérüket, a Vadak Urát. A klánok tanácsának három legerősebb tagja – a Medvék Klánja, a Farkasok Szövetsége és a Rókák Nemzetsége – pályázik a trónra, akik mindent bevetve, eszükkel, erejükkel, bátorságukkal, sármjukkal és ravaszságukkal küzdenek a vágyott hatalom eléréséért.

„Állatos darabot eddig még nem írtam, de mindig nagyon szerettem volna. Agyar, Azuka, Szerafina és a többiek – a Vadak Ura karaktereire komoly munka és minőségi játék dalokat írni. Remélem, a nézők apraja, nagyja, hozzánk hasonló önfeledtséggel szórakozik majd az előadásokon” – emelte ki Müller Péter Sziámi, dalszövegíró és dramaturg. Az alkotók szándéka szerint, a Vadak Ura egy szeretni való, kalandos, misztikus, katartikus pillanatokban bővelkedő, lenyűgöző musical show lesz, amelyben az ének, a zene, a tánc, a költészet segítségével ötvöződik a hűség, a szerelem, a barátság, a szépség és a természet dicsérete. Természetesen a Tesla musicalben megszokott nagyívű, felejthetetlen, fülbemászó slágerek ebből az előadásból sem hiányozhatnak, a vizuális élményt a 80 négyzetméternyi tematikus térben megépített LED fal díszlet, látványos animációk és párját ritkító jelmezpark erősíti.

Müller Péter Sziámi (fotó: Stekovics Gáspár)

A mű alkotócsapata – Egressy Zoltán író, Müller Péter Sziámi dalszövegíró és dramaturg, Sebestyén Áron zeneszerző, Pataki András rendező, Zséli Csilla jelmeztervező, Vona Tibor kreatív ötletgazda, Vona Krisztián Tibor producer és a Re-Production koreográfusai – már számtalan alkalommal bizonyította tehetségét. A mostani szenzációs musical ismét nagycsaládi szórakozást, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt garantált feltöltődést ígér. Az alkotók bíznak benne, hogy a hosszú bezártság után, a Vadak Ura kortól függetlenül nyújt majd mindannyiunknak élményekben gazdag kikapcsolódást. „Ritkaság, amikor egy felkérés és valamiféle megfogalmazatlan belső késztetés találkozik. Ez rövid időn belül már másodszor történik meg velem, ugyanazzal az alkotócsapattal, amelynek minden tagja profi módon, szívvel-lélekkel dolgozik. Emlékezetesen jó munkafolyamat eredményeként született meg a Tesla-musical, most pedig ismét részese lehetek a Vadak Ura új magyar produkciónak. Felnőtteknek is szóló mesét írni az igazság kereséséről, a szeretetről, az elfogadásról, lehetőség szerint érdekes figurákat teremteni, és azokat életre kelni látni nagy boldogság – remélem hasonlóképpen érzik majd a nézők is” – mondta el Egressy Zoltán.

A főbb szerepekben Pesák Ádám, Szabó Máté, Füredi Nikolett, Janza Kata, Fésűs Nelli, Mikola Gergő, Békeffi Viktória, Győrfi Anna, Magyar Viktória, Simon Boglárka, Ódor Kristóf és Vadkerti Imre lesz látható.

Kiemelt kép forrása: TBG Production)