A Radnóti Színház társulata a Líra Csoporttal és az eSzínház.hu csapatával közösen két napos adománygyűjtést szervez az egészségügyi dolgozók számára. Április 27-én, kedden és 28-án, szerdán a 10 című előadás szereplői (tíz színész és két zenész) négy kórházba visznek adományokat, amiket előzőleg a társulattól, a nézőktől (és mindenkitől, aki szívesen segít) a színházban gyűjtenek össze.

Április 25-én, vasárnap 11 és 16 óra között, valamint április 26-án, hétfőn 14 és 18 óra között kinyitják a színházat, ahova az alábbi nem romlandó élelmiszeradományokat várják: kávé (instant és őrölt), keksz, üdítő, (szállítható) gyümölcs, gyümölcslé, csokoládé, ropi és egyéb előre csomagolt finomságok. Arra biztatnak mindenkit, hogy gondoljuk végig, minek örülnének az egészségügyben fáradhatatlanul dolgozó, de egyre leterheltebb orvosok, nővérek, ápolók és háttérdolgozók.

A Radnóti Színház régi partnere, a Líra Csoport sok-sok könyvvel járul hozzá a gyűjtéshez, az eSzínház.hu pedig a szellemi kikapcsolódás jegyében 200 szabadon beváltható online színházjeggyel ajándékozza meg az egészségügyi dolgozókat. Emellett a környék pékségeit, zöldségeseit, cukrászdáit is felkeresik, hogy a szállítás napján friss áruval egészítsék ki a csomagokat. A színészek és a zenészek kis produkcióval is készülnek, amit a kórházak udvarán vagy az utcán adnak elő, hogy az adományok mellé még több jóérzés társuljon. Mert mint mondják, „most ez a legtöbb, amit adhatunk”.

Kiemelt kép: Jelenet a Radnóti Színház 10 című előadásából (fotó: Dömölky Dániel)