Idén már élőben, a Városmajori Szabadtéri Színpadon várja az érdeklődőket a Margó Irodalmi Fesztivál. A tíz éves rendezvény színes és izgalmas kulturális programmal jelentkezik az új helyszínről.

Tavaly nyáron még csak az online térben, idén viszont már a hagyományos módon is élvezhetjük a Margó Fesztivál zenés és irodalmi műsorát. A rendezvény június 10-13 között várja majd az érdeklődőket. A részletes program hamarosan elérhető lesz a Margó honlapján, azonban azt már tudni lehet, hogy olyan írók is bemutatják majd új kötetüket, mint Spiró György, Barna Imre, Fábián Janka, ZávadaPéter, Beregi Tamás, Finy Petra, Hartay Csaba, Babiczky Tibor, Szvoren Edina, Bérczesi Róbert, Kukorelly Endre és Varró Dániel. Rajtuk kívül az elmúlt évek hagyományait követve bemutatkoznak az idei Libri irodalmi díjasok is, Bereményi Géza és Grecsó Krisztián.

Az irodalmi programok mellett a fesztivál több zenés produkcióval is készül az eseményre. Itt lesz először látható a Vecsei H. Miklós és barátai közös produkciója, a Csoóri Sándor műveiből összeállított, Párbeszéd, sötétben című koncert. Závada Péter Gondoskodás című új verseskötetét mutatja be zenész barátaival, illetve újra fellép az első Margó programjából kinövő Rájátszás is, Beck Zoltán, Egyedi Péter, Kollár-Klemencz László, Szűcs Krisztián, Grecsó Krisztián, Háy János és Kemény István zenés irodalmi formációja is.

A szabadtéri Margó Fesztivál kiemelten fontosnak tartja a járványügyi előírások betartását, így a látogatók biztonságban érezhetik magukat a 800 férőhelyes Városmajori Szabadtéri Színpad nézőterén.

Kiemelt kép: Margó Fesztivál (Fotó: Margó Irodalmi Fesztivál)