A jövő évben a június 28. és július 1. között megrendezésre kerülő jubileumi, 15. fesztiválon a közönséget közel 150 zenei előadás várja.

Az elsősorban alternatív és underground élőzenei produkciók rendezvényeként számon tartott Fishing on Orfűn adja egyetlen fesztiválkoncertjét a Kispál és a Lovasi formáció, műsoruk az együttes korábbi, különlegesebb szerzeményeire épül. A fiatal, feltörekvő generációk zenekarai között a Carson Coma, az Elefánt, az Esti Kornél, az Analog Balaton, Deva, a Bohemian Betyars, a Blahalouisana, a Galaxisok, az Ivan & the Parazol, az aurevoir. és Beton.Hofi kap lehetőséget a fellépésre. A nagyszínpadon hallható lesz a 30Y, a Vad Fruttik, a Péterfy Bori & Love Band, a Hiperkarma, a Kiscsillag és a Budapest Bár, valamint három év után visszatér a fesztiválra a Quimby is. Az idősebb korosztályra is gondoltak a szervezők: Bródy János, HOBO, a KFT, Karácsony János, a Pál Utcai Fiúk, Müller Péter Sziámi, és a Kontroll Csoport koncertjei közül válogathatnak az érdeklődők. A fesztiválon sokféle zenei stílus képviselteti magát: hallgathatunk hiphopot, metált, alternatív-, és pszichedelikus rockot, popot, világzenét és népzenét is.

A Mesél az erdő műsorsávban feltörekvő dalszerzők játsszák a dalaikat, és azok történeteit is megosztják, majd az esti órákban az iamyank, a Jazzékiel, Németh Juci, G. Szabó Hunor és Bérczesi Robi lép színpadra. A Borfalu nevet viselő színtéren a nép-, és világzene kedvelők számára húzzák a talpalávalót, többek között a Cimbaliband, a Romano Drom, a Söndörgő, a Góbé és még sokan mások. Akik még ezután is kedvet éreznek a tánchoz, azoknak olyan DJ-k szolgáltatják a zenét, mint DJ Palotai, a Tesco Disco, DJ R-Nold, DJ Titusz, és társaik. A részletes zenei program, és a jegyinformációk megtalálhatóak a fesztivál honlapján, a fishingonorfu.hu-n. A program meghirdetésével egyidőben a napijegyek értékesítése is megkezdődött-jelentette be Egyedi Péter, a fesztivál sajtófőnöke.

Kiemelt fotó: Fishing on Orfű (Fotó: sokszinuvidek.24.hu)