Eltűnik egy gumidenevér az óvodai öltözőből, mire a szülők előbb gyanakodni, majd gyűlölködni kezdenek – mindezt személyes kontaktusok nélkül, leginkább a virtuális térben kommunikálva egymással. Miközben jelenetről jelenetre szembesülünk a leghétköznapibb jelenünkkel, sok humorral és még több keserűséggel, az óvodai konfliktusból egy kelet-közép-európai, fekete humorú abszurd kerekedik ki, valódi tragédiával a háttérben.

A Denevér című történet végül fordulatos krimivé alakul, mely során a nézők nemcsak bepillanthatnak a főszereplő képzeletébe és emlékeibe, de egy esendő anya szemszögéből figyelhetik meg az egymás iránti figyelem és a felelősség hiánya által okozott sérüléseket. A darab voltaképpen egy virtuális családállítás távoli asszociációjaként is felfogható.

Tóth Krisztina két színészre és egy vetítővászonra írta meg hatszereplős darabját. Az alkotócsapat olyan művet keresett, amely több platformon (élő színház, videó) játszódik.

Szereplők: Melkvi Bea (Anya, Óvónő, Pszichológusnő, Hang), Karalyos Gábor (Apa, Rendőr). Látvány: Kiss Donatella, Nyári Virág, Urbancsek Adél, videó: Kiefer Tibor, zene: Bolcsó Bálint, Márkos Albert, asszisztens: Dicső Dorka, dramaturg: Cseicsner Otília. Az előadást Dicső Dániel rendezi.

A próbák a szereplők és az alkotók egészségét maximálisan szem előtt tartva zajlanak, a végeredményt pedig a május 12-ei online premier napjától láthatják a nézők az alábbi weboldalon.

Az INFOMARK Kft. és az Óbudai Kulturális Központ / 3K produkciója az NKA és az MMA támogatásával jön létre.

Kiemelt kép: Tóth Krisztina és Melkvi Bea az előadás próbáján (Fotó: Dicső Dorka)