A Metropolitan Egyetem rádiójának színházi riportsorozatában, a Vastapsban nemrég Lábodi Ádám, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művésze volt a vendég. Lábodi az interjúban beszélt többek között a grandiózus, négy óra hosszú előadás, Az ember tragédiája, és az azt nem sokkal követő Black Comedy című komédia próbájáról. Utóbbit egykori osztályfőnökével, Mohácsi Jánossal vitték színre, aki korábban már kétszer is rendezett előadást ebből a darabból.

„Tavaly évad végén az első 20 oldalig jutottunk, lerendelkeztük, de az nem azt jelentette, hogy mi már tudjuk és kész és hozzá se kell nyúlni. Amikor december közepén elővettük, ugyanúgy a nulláról kellett kezdeni. Valóban nagyon kevés időnk volt rá, nem is tudom, volt-e már ilyen, hogy ennyire szűkre volt szabva az idő” – emlékezett vissza a színész.

A BEKVART tagjai (fotó: Trokán Nóra)

Lábodi Ádám a kaposvári egyetemen szerzett 2012-ben színész diplomát, azóta pedig a fehérvári társulat tagja. Az egyetemi évek kapcsán mesélt arról is, kikkel alapították meg zenekarukat, a BEKVART-ot, és mi köze van az együttes nevéhez Bánfalvi Eszter színésznőnek, illetve hogy várható-e újabb nagylemezük. A színész jelenleg új bemutatóra készül, Lendvai Zoltán rendezésében a 80 nap alatt a Föld körül című regényes komédiában is láthatja majd a közönség. Az interjú végén Lábodi Ádám beszélt arról is, hogy miért jó, hogy egy társulat tagja lehet és nem szabadúszó, valamint elárulta, hogy a munka és a családja az, amiből erőt merít, bár még kicsik a lányai, így az „apaszerep” fárasztó is egyben.