Kezdetét vette a Danubia Zenekar nyári országjáró turnésorozata, amely némi betekintést enged a Zenekar őszi programjába is.

Június 20-án Nyíregyházára, 22-én Miskolcra látogat a Danubia Kolonits Klára szoprán közreműködésével, 29-én pedig a soproni Leck-villában ugyanezzel a programmal Balga Gabriella mezzoszoprán lesz a Zenekar vendége. A Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósuló, A szépség forradalma elnevezésű koncerteken a közönség bepillantást nyerhet a Danubia őszi évadának programjába, hiszen a műsoron szereplő Poulenc Sinfonietta (FP 141) a Zenekar Budapest Music Center-beli műsorának is része lesz majd. Az esteken emellett Mozart-művek hangzanak még el. A program július 1-jén a Dinnyési Hagyományőrző Központba is meghívást kapott.

Az idei nyár folyamán könnyedebb vizekre is evez a zenekar: az óbudai Fő téren június 24-én 18 órától Cigányzene? Magyar zene? címmel adnak koncertet, amelyen a nézők együtt vigadhatnak és sírhatnak a zenészekkel, a fókuszban pedig közös örökségünk, a magyar nóta lesz. A Zenekar vendége ezúttal Sárközy Lajos és zenekara, valamint Peresztegi Attila tenor lesz. Másnap, június 25-én a pilisszentiváni Napforduló Fesztiválra érkezik a Zenekar, hogy a Stúdió 11 zenészeivel kiegészülve hollywoodi filmes szuperprodukciók és nagy klasszikus filmek zenéit mutassa be a látogatóknak.

Hámori Máté (Fotó: Emmer László)

A hagyományokhoz hűen természetesen idén nyáron is találkozhatunk a zenekarral a Művészetek Völgyében. Július 27-én három programmal is készülnek: a kapolcsi katolikus templomban déltől Tá-dá-dá-dááám! című ifjúsági koncertükre, 16 órától pedig A szépség forradalma előadásra várják az érdeklődőket. Az estét a vigántpetendi Cirque du Tókert színpadán zárják Cigányzene? Magyar zene? című programjukkal.

Kiemelt kép: Danubia Zenekar (Fotó: Posztos János)