Alig egy évvel a londoni bemutató után, 1983. március 25-én tartották a Macskák budapesti premierjét a Madách Színházban: Andrew Lloyd Webber legendássá vált műve Szirtes Tamás rendezésében és Seregi László koreográfiájával azóta folyamatosan műsoron volt, 2021 szeptemberében az 1500. előadással nyitották meg az évadot. A musical 2023 első felében, január 17. és 22. között 8, március 18. és 26. között pedig további 12 alkalommal kerül műsorra, március 25-én, szombaton két nagyszabású jubileumi előadással egyetemben. 

Az elmúlt közel 40 évben több mint 270 művész állt már színpadra a darabban, több mint 1,6 millió néző váltott jegyet a produkcióra. Az eddigi szereplők közül legtöbbször Bajza Viktória, Bencze Ilona és Póka Éva játszott a musicalben, mindhárman ezernél is több alkalommal váltak macskává. Hogy mi a rendkívüli siker titka? Seregi László egy interjúban azt mondta: „Nem volt mindegy, hogy kinek a kezébe kerül Budapesten ez a nagy sikerű darab. Ez a Szirtes Tamás és a Seregi László kezébe került, és a magyar színészek, művészek és táncosok kezébe, tehát ha nem kettőnké ez a darab, akkor ez már régen elporladt volna.”

Az előadás ezt követően országos turnéra indul: április 22-én Veszprémben (Veszprém Aréna), 29-án Szegeden (Szeged Pick Aréna), május 13-án Debrecenben (Debrecen Főnix Aréna), 20-án pedig Győrben (Győr Audio Aréna) láthatja a közönség a musicalt.  

Kiemelt kép: Jelenet a Macskákból (fotó: Madách Színház)