Május 26. és 28. között rendezik meg a 26. Szolnoki Országos Néptáncfesztivált, amelyen nyolcszáz táncos lép fel. A háromnapos fesztivál célja a néptáncegyüttesek, az alkotók számára művészeti fórum biztosítása, új alkotások létrejöttének ösztönzése, az egyéni művészi alkotás minél szélesebb kiteljesedésének támogatása.

A fesztivál idei versenyprogramjában tizenöt együttes mutatkozik be, a zsűri elnöke Juhász Zsolt lesz, tagjai Furik Rita, Kutszegi Csaba, Hégli Dusán és Eredics Gábor. Május 26-án, pénteken, a Szolnoki Szigligeti Színházban zajlanak a próbák. Ezen a napon kirakodóvásárt tartanak a Hild téren, ahonnan délután viseletes felvonulás indul és ahol flashmobon is részt vehetünk. A megnyitó részeként látható késő délutántól a Tímár Archívum programja az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Másnap, szombaton zajlik a versenyprogram a Szolnoki Szigligeti Színházban. Este a Tarsoly zenekar kíséretében táncházat tartanak az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Május 28-án – szintén a kulturális központban – hirdetik ki a gálán résztvevők névsorát, és nyílt értékelés tartanak. A díjátadót a színházban tartják délután, amelyet a gálaműsor követ.

Kiemelt kép: Pillanatkép a tavalyi Szolnoki Országos Néptáncfesztiválról (Fotó: Szolnoki Országos Néptáncfesztivál Facebook oldal)