Lengyel Ferenc 2017-ben, 25 év után lépett ki a budapesti Katona József Színház társulatából. A Jászai Mari-díjas művészt az elmúlt két-három évben nem csak színészként, hanem rendezőként is megismerhette a közönség: ő állította színpadra többek között A fösvényt, a Haumann-család főszereplésével, valamint Háy János gyomorkeserű komédiáját, az Utánképzést a Pesti Magyar Színházban.

A jelenleg a Drága örökösök című nagy sikerrel bemutatott tévésorozat egyik főszereplőjeként látott színművész újabb bemutatóra készül, melynek ezúttal nem csak rendezője, hanem szerzője is.

Pataki Szilvia, és Lengyel Ferenc az Ópiumkeringő olvasópróbáján (fotó: Juhász Éva)

Február 15-én lesz az Ópiumkeringő című, Karády Katalinról szóló monodráma premierje a Pesti Magyar Színházban. Lengyel Ferenc színdarabja egy döbbenetes erejű Rómeó és Júlia történet sikerről, hűségről, emberségről, hazáról és mindenek felett a szerelemről. Röviden: az életünkről. Karády egy korszak ünnepelt sztárja volt, mégis kevés embernek jutott olyan sanyarú sors, mint neki. Azonban soha nem tört meg, mert egy elsöprő szerelem mindenen átsegítette.

Az Ópiumkeringőt előadja, és Karády Katalinként a nézők elé lép Pataki Szilvia. Az előadásban elhangzanak az énekesnő leghíresebb dalai, melyekhez az európai hírű Modern Art Orchestra szolgáltatja a zenét.

Kiemelt kép: Pataki Szilvia az Ópiumkeringő olvasópróbáján (fotó: Juhász Éva)