Az Operettissima missziója, hogy minél több ember életében jelen legyen a zenei és a színházi élmény, hogy a koncertek és zenés színházi produkciók, korosztálytól és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül eljuthassanak mindenkihez.Legfőbb célkitűzésük, hogy a magyar kultúra, elsősroban a magyar operett és további hungarikumok bemutatásával betekintést engedjenek hazánk értékeibe, erősítsék identitásunkat, építsék országimázsunkat és a magyarok iránt érzett rokonszenvet. Töretlenül vallják, hogy a zene megszépíti a világot, hidat képez emberek között, formálja az alkotót és a befogadót egyaránt.

A tegnap tartott sajtótájékoztatón az Operettissima tulajdonosa és producere, Dr. Vadász Dániel arról beszélt, hogy az őszi pandémia kezdete előtt partnereket keresett, akiket egy műfaj és cél köt össze: a magyar operett és annak népszerűsítése. Ebben elsődleges partnere Nacsa Olivér volt, akivel 2013-ban közösen találták ki a Budavári Palotakoncertet, az operett legrangosabb nyári ünnepét. Nacsa Olivér szerint az elmúlt nyolc évben ennek a rendezvényeknek köszönhetően is sikerült az operettet megillető magas helyre pozicionálni.

A Salute to Vienna eseményt évtizedek óta szervező Attila Glatz Concert Productions, a cég régi partnere lett még társ az együttműködésben. Így, az immár Salute to Vienna and Budapest címre hallgató operett gála, a legszélesebb közönségrétegekhez történő eljuttatása érdekében rögzítésre került a Pesti Vigadóban 2020. október 3-án, a másik szövetséges, a Budapesti Operettszínház Balett- és Zenekarával, illetve szólistáival, Fischl Mónikával, Kiss Diánával, Szendy Szilvivel, Vadász Zsolttal, Erdős Attilával és Laki Péterrel, Makláry László főzeneigazgató közreműködésével, Pfeiffer Gyula vezényletével.

A koncertfelvétel olyan nagy népszerűségnek örvendett, hogy a PBS, az amerikai közszolgálati televízió is műsorra tűzte az amerikai Egyesült Államok 43 államában, mintegy 300 csatornán, 2021. augusztus 14-étől, három éven át, így tehát a magyar operett főműsoridőben szerepel majd Amerikában – számolt be erről a sajtótájékoztatón Glatz Attila, az Attila Glatz Concert Productions tulajdonosa és vezetője.

Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, ezúttal is közös cél, a legmagasabb színvonalra való törekvés vezérelte a társulatot az élő koncerten, és a tét még nagyobb volt, hiszen tudták, a tengerentúlon milliókhoz jut majd el a produkció.

A sajtótájékoztatón Fekete Péter kulturális államtitkár (Emberi Erőforrások Minisztériuma) hangsúlyozta a kultúraközvetítők fontosságát, azt, hogy mennyire kiemelt szerepe van akár a Budapesti Operettszínháznak, akár az Operettissimának, hogy elvigye a nézőkhöz a magyar operettet.

Dr. Nagy István agrárminiszter, a Hungarikum Bizottság elnöke is támogatásáról biztosította a turnét, mint hangsúlyozta, fontosnak tartja az értékeket, azokat elsősorban, melyekről mi, magyarok jutunk eszébe a külföldi látogatóknak. „Az operett ezek között kiemelkedő csillag” – mondta a miniszter.

Kiemelt kép: Operettissima sajtótájékoztató: Attila Glatz, Kiss B. Attila, dr. Nagy István, Fekete Péter, Nacsa Olivér és dr. Vadász Dániel