Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál a Veszprémi Petőfi Színház szervezésében. Az esemény szabadtéri programokkal, koncertekkel, színdarabokkal és sok-sok sztárvendéggel fogadja a látogatókat augusztus 19-én és 20-án.

A programsorozat augusztus 19-én 16 órakor kezdődik egy megnyitó ünnepséggel, amelynek házigazdája Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója. A nyitóceremónia díszvendége Gálvölgyi János Kossuth-díjas színművész. Aznap este Kálmán Imre Marica grófnő című operettje lesz műsoron, a címszerepben Eperjesi Erikával, Tasziló szerepében Domoszlai Sándorral.

Azonban az Operettfesztivál nem csak a felnőttek számára kínál szórakoztató programokat. Az esti előadások és gálák mellet napközben számos gyermekműsor, interaktív mese, bohócjáték és gyereksziget várja a legfiatalabb résztvevőket.

A fesztiválcsütörtök este egy operettgálával zárul, amelyen Frankó Tünde, Peller Károly, Kardffy Aisha, Tassonyi Balázs, Füredi Nikolett és Buch Tibor lép fel.

Kiemelt kép: Jelenet a Marica grófnőből (Fotó: Gálos Mihály Samu)