A Déryné Program Barangoló alprogramjának keretén belül kerül bemutatásra június 23-án az Eötvös10 Művelődési Házban Oscar Wilde mára már klasszikussá vált meséjének, A boldog hercegnek új zenés színpadi adaptációja. A népszerű történet alapján Tiszai Péter (zeneszerző) és Sényi Fanni (libretto) készített kortárs meseoperát, amelyet Pányik Tamás (Izgass fel!, Agrippina) állít színpadra.

A rendező elsősorban a 6-14 éves korosztályt szeretné megszólítani az előadással, ezzel is népszerűsítve a kortárs opera műfaját. Ugyanakkor az alkotók kiemelik, hogy Oscar Wilde története éppúgy megszólítja a felnőttek generációját is, hiszen egy igazi többrétegű, családi történetről van szó. A boldog herceg egy szórakoztató tanmese a szeretetről, az önzetlenségről, a társadalmi érzékenységről, a felelősségvállalásról és a segítségnyújtásról, ezenkívül bemutatja a barátságot, a testvérek közti rivalizálást, a cselekedeteinkkel való elszámolást, és az ember saját határainak megszabását is.

A bájos mesevilágot megteremtő dallamok mellé Barta Viktória koreográfiája párosul, akivel a rendező már korábban is együtt dolgozott 2020 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatott Agrippina című operában. Barta Viktória egészen Zanzibárról utazott hazánkba, hogy a kortárs meseopera koreográfiáját színpadra alkalmazza. A boldog herceg címszereplőjét Cseh Dávid Péter alakítja, mellette Gadó Anita tűnik fel Fecskelányként, további szerepekben pedig Grubits Blanka, Szaszák Zsolt és Nagy Noel lép majd színpadra.

Kiemelt kép: A boldog herceg meseopera alkotócsapata (Fotó: Bartha Managment)