A hétvégén rendezték meg az idei Story Gálát, melyen a tavalyi év kiemelkedő teljesítményeit díjazták. A felújított Szépművészeti Múzeumban adták át az Ötcsillag-díjakat, melyeket mindig a közönség szavazatai alapján ítélnek oda, valamint az Érték-díjakat, melyek nyerteseiről egy kuratórium dönt. Ennek a grémiumnak a tagja volt idén Pataki Ági, Rózsa György, Geszti Péter, Kiss Gergely, Udvaros Dorottya és Kolossváry Balázs, a Story Magazin főszerkesztője.

Fekete Ernő és Ónodi Eszter a Nóra – Karácsony Helmeréknél című előadásban (fotó: Horváth Judit)

Az olvasók szavazatai alapján a 2018-as év színművésze a Katona József Színház társulatának tagja, az Aranyélet főszereplőnője, Ónodi Eszter lett. A Jászai Mari-díjas színésznő 1998-ban diplomázott a Színművészetin Zsámbéki Gábor osztályában, és az egyetem elvégzése óta a Katona oszlopos tagja. Jelenleg olyan előadásokban láthatja a közönség mint a Nóra – Karácsony Helmeréknél, az Ahogy tetszik, a Részegek és az Ithaka. Most új bemutatójára készül, a Székely Kriszta rendezte Platonovra. Ónodi Eszter színházi feladatai mellett számtalan filmben és sorozatban is játszott már; láthattuk például a Korhatáros szerelemben, valamint többek között az Állítsátok meg Terézanyut! és az Anyám és más futóbolondok a családból egyik főszereplőjeként.

A kuratórium döntése alapján Érték-díjat kapott két színművész is. Keresztes Tamás, a Katona József Színház tagja színházi teljesítményéért vehette át a jutalmat, Szamosi Zsófia pedig a filmekben nyújtott alakításáért kapta meg a díjat. A zenészeknek járó Érték-díjat a Vígszínházban látható A Pál utcai fiúk és A dzsungel könyve zeneszerzője, Dés László nyerte. A közönség emellett díjazta A mi kis falunk című magyar sorozatot is, mely a 2018-as év legjobb televíziós produkciója lett.

Kiemelt kép: Ónodi Eszter társulati fotója (fotó: Süveg Áron)