A KortársPR több mint egy éve indította útjára az Art is Business elnevezésű projektjét, amelynek keretében egy kéthavonta megjelenő magazinnal, illetve számos közösségépítő projekttel kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy a kultúra és az üzleti szektor találkozása igazán gyümölcsöző együttműködések létrehozására képes. A portfólió most egy újabb szegmenssel bővült: március végén indítottak egy sorozatot, amely olyan képzőművészeti, zenei, táncos illetve színházi tematikájú megmozdulásokra hívja fel a figyelmet, amelyek elősegíthetik a vállalati szférában az otthoni munkavégzés hatékonyságát, a produktivitást, a munkavégzők kreativitásának kibontakoztatását, mentális és lelki jólétük megőrzését.

„Ma Magyarországon igen kevés olyan tréning vagy workshop van jelen a vállalati piacon, amely a művészet eszköztárát használja, még kevesebb, amelyet művészek maguk tartanak. A kialakult időszakban, amikor a művészeti piac elhallgatott, más utakat is fontolóra kell venni, ha művészek fenn akarják magukat tartani. – mondta Balogh Máté András, a KortársPR alapítója. – Ezért felhívást tett közzé a magazin, amelyre bárki jelentkezhet, aki tudatosan, szakmailag helyesen gondolkodik arról, hogy miként szeretné megszólítani a forprofit szegmenst az online térben. A pályázat lezárultával több tucat projekt és projektötlet érkezett, amelyek legtöbbje kivitelezhető és hosszú távon a vállalati szektor számára is alkalmas lehet arra, hogy az otthon dolgozó munkavállalók produktívabbak és lelkileg kiegyensúlyozottabbak lehessenek.”

A beérkezett projektek kitalálóinak az Art is Business csapata segít összerakni egy bemutatkozó anyagot, sőt azt is vállalják, hogy ezeket saját csatornáikon keresztül eljuttatják az érdekelt szektorok felső- és középvezetői számára. Ilyen támogatást kapott például Jankó Judit art coach, aki évek óta tart tréningeket 4-5 fős csoportoknak, vagy éppen az Itt és Most Társulat, akik workshopjaik során az improvizáció személyiség- és közösségépítő hatására építenek. A projektekről bővebb információt az Art is Business honlapján találnak az érdeklődők.