Posonyi Takács László, a Győri Nemzeti Színház társulatának tagja a teátrum idei évadához kapcsolódóan feldolgozó videókat készített, amelyekből számos érdekességet tudhatnak meg az iskolások például Dürrenmatt klasszikusáról, Az öreg hölgy látogatásáról. És hogy miért tartotta fontosnak, hogy az online térből is megszólítsa a diákokat?

„Lesz-e közönsége a színházaknak 5-10-15 év múlva, vagy a már most is margóra szorult igényes együttlétről végleg teljes generációk mondanak le? Meg tudjuk-e értetni fiataljainkkal a kritikus gondolkodás, a valódi kérdések felvetésének fontosságát? Tudunk-e bármit a kimondatlan problémáikról, és mi dolgunk nekünk, színházi alkotóknak ezzel? A tíz éves Suli-túra sorozat az idén online térbe szorult, de  közös, generációkon átívelő kérdéseink sokasága így is megmaradt. Fel is kell őket tenni, egyenesen, együtt gondolkodva. Talán tovább kételkedve, talán válaszokat találva. Nem tudom, sikerült?” – fogalmazta meg számunkra válaszát.

A Színház? Nem gáz! címre hallgató sorozat bevezetőjéből kiderül, hogy pontosan milyen videókra számíthatnak a diákok, miközben a Győri Nemzeti Színház tereit is bebarangolhatják Posonyi Takács Lászlóval. A sorozat elkészült epizódjait a következő napokban közzétesszük mi is, hogy minél több érdeklődőhöz eljuthasson!

Kiemelt kép: Posonyi Takács László (Fotó: Győri Nemzeti Színház)