Itthon először a Csokonai Színházban láthatja majd a közönség a többszörös Moliére-díjas Edmond című előadást, amelynek olvasópróbái múlt héten már elkezdődtek az online térben.

A tervek szerint január 22-én tartja a debreceni színház az Edmond premierjét. A francia romantikus komédiát 2016-ban mutatták be a párizsi Palais-Royal Színházban a szerző, Alexis Michalik rendezésében. A darab 2017-ben öt Molière-díjat nyert el, és pár év alatt több mint kilencszázszor játszották óriási sikerrel az anyaszínházban és vidéki turnékon. A magyarországi ősbemutatót Keszég László rendezi, aki már összehívta a darabban szereplő színészeket, hogy elkezdjék a munkát, egyelőre online.

A Cyrano szerzője, Edmond Rostand titkait, zsenijét, insprációit kutató darab címszerepében Rózsa Lászlót láthatja majd a közönség, mellette színpadra lép majd Mészáros Ibolya, Kubik Anna, Bakota Árpád, Kiss Gergely Máté, Hajdu Imelda, Garay Nagy Tamás, Dánielfy Zsolt, Újhelyi Kinga, Vranyecz Artúr, Gelányi Bence és Edelényi Vivien.

Kiemelt kép: Az Edmond online olvasópróbája (Fotó: Csokonai Színház Facebook)