A Magyar Teátrumi Társaság által szervezett, az Élő színház vagy működő színház? – Katarzis a világhálón: szükségmegoldás vagy a jövő útja a streaming? című kerekasztal-beszélgetések három fő téma köré csoportosulnak.

Február 8-án, délelőtt 10 órától a Technológia és eszközök blokkban Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője, az Alapítvány a Magyar Színházakért alapítója, Sárközi Szabina, az eSzínház marketing és kommunikációs vezetője, továbbá Lakatos Gergely, a Magyar SzínházTechnikai Szövetség elnöke, Radnai Márk színművész, a SzínházTV ötletgazdája és Somfai Péter, a Budapesti Operettszínház műszaki igazgatója beszélgetnek.

11 órától a Színházszakma című részben Dolhai Attila színművész, a Budapesti Operettszínház énekese, Rátóti Zoltán színművész, rendező, a Nemzeti Színház művésze és Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatója mondják el tapasztalataikat.

Kép a Színházat vegyenek! c. konferenciáról (Fotó: MTT / Facebook)

12 órától a Jegyértékesítés, jogi kérdések elnevezésű beszélgetésben Barabás Nóra, a Szolnoki Szigligeti Színház marketingese, Farkas Attila Erik, a Magyar Teátrumi Társaság jogtanácsosa és Szokolay Zsolt, az InterTicket üzletfejlesztési igazgatója vesznek részt.

A moderátor Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára.

A szervezet YouTube-csatornáján követhető online szakmai fórum minden érdeklődő számára ingyenes, a nézők pedig a közvetítés ideje során felmerülő kérdéseiket írásban tehetik fel a beszélgetőknek.

Kiemelt kép: a Színházat vegyenek! kampány logója (Fotó: MTT / Facebook)