November 20-án 15 órai kezdettel, online mutatják be az Art-ravaló szociális-művészeti projekt kiadványát, a programon a kiadvány szerzőivel, alkotóival, a projekttámogatóval és a projekt résztvevőivel Kiss Beáta újságíró, műsorvezető beszélget.

Az Art-ravaló a Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál Egyesület szociális-művészeti projektje gyermekvédelemben nevelkedett fiatal felnőttek számára. A művészeti képzés célja, hogy az abban résztvevő fiatalok megtanuljanak csapatban dolgozni, bízni önmagukban és a másikban, tudatosabban jelen lenni saját életükben, döntéseikben, kapcsolataikban, képesek legyenek a koncentrált munkavégzésre és merjenek megszólalni, kiállni önmagukért és azokért a dolgokért, amelyeket fontosnak tartanak. Minden évben létrehoznak egy nyilvános színházi produkciót a fiatalok előadásában, mely irodalmi alapanyagból, de az ő improvizációik felhasználásával készül.

Az Art-ravaló abban segít, ami minden életvezetési tevékenység alapja: az önismeret fejlesztésében és a jövőtervezésben. Ez egy hiánypótló kezdeményezésnek bizonyult, azonban évente csak 15 fiatalt tudnak fogadni a programban, holott a szakellátásból kikerülő és semmibe lépő fiatalok száma ennél jóval nagyobb. Hasonló jellegű próbálkozásokra országszerte nagy szükség lenne, éppen ezért az Art-ravaló szakmai stábja úgy döntött, megosztja a projekt során szerzett tapasztalatait, összegzi az itt szerzett és alkalmazott tudását, ismereteit. Így született meg az a kiadvány, amelyet novemberben mutatnak be online keretek között.

További információ az Art-ravaló oldalán olvasható, az online eseményre az artravalo@szubjektiv.org e-mail címen lehet.

Kiemelt kép: Art-ravaló könyvbemutató plakát (forrás: Art-ravaló)