Ma este 19:00 órai kezdettel lesz látható a Pinceszínház Facebook oldalán egyik régebbi előadásuk, a Tartuffe, Józan Lászlóval és Dobó Katával a főszerepben.

Becstelen álszent, ügyes taktikus, megtalálja az ember gyenge pontjait, és ott támad. Ő Tartuffe, a képmutatók zsarnoki uralmának nagyszabású torzképe. Beszivárog egy család életébe és átveszi a hatalmat, teljes befolyását kiterjesztve a családfő, Orgon felett, akinek aktív közreműködése, hiszékenysége és készséges önfeladása nélkül természetesen nem érné el célját. De vajon eléri-e?

Az ősbemutatójának 356. évfordulóját a napokban ünneplő darabot a Pinceszínház – Vas István fordításában, Kinizsi Ottó „ferdítésében” és Frenkó Zsolt rendezésében – 2014. februárjában mutatta be először. Molière közkedvelt, mára klasszikussá vált vígjátékának címszereplőjét a Vígszínház társulatának tagja, Józan László alakította, Orgonként Szikra József, Elmiraként Dobó Kata, Dorine-ként Ábel Anita volt látható, mellettük pedig olyan színészek tűntek még fel, mint Kinizsi Ottó, Rácz Zsuzsanna, Pásztor Ádám, Bardóczy Attila, Ambrus Asma, Andai Kati, Damian Alexander és Qwaimer Adrian.

Az előadás 2016-ban készült felvételét most elérhetővé teszik, a videó a Pinceszínház által létrehozott Facebook-eseményben lesz látható.

Kiemelt kép: Jelenet a Pinceszínház Tartuffe előadásából (fotó: Pinceszínház)