A HARANGOZÓ HÁZA elnevezésű online tárlat segítségével a harangozó életterét és mindennapjait ismerhetjük meg, betekintve a 19. század végi, 20. század eleji városi térbe. A Ferenczy Múzeumi Centrum kiállítása virtuális időutazásra hív minden érdeklődőt Szentendre legrégebbi épületébe, sőt, az online tárlat keretében a Népművészetek Házában Petőfi Sándor A helység kalapácsa című vígeposza is meghallgatható.

A gazdag szerb kereskedőváros barokk épületei mellett igazi kuriózum a paraszti kultúrát idéző épület Szentendre belvárosában. A katolikus egyház gondozásában állt egyszerű, paticsfalú, gerendavázas, háromhelyiséges ház iskolaként működött a 18. században, de az 1840-es évektől már a mindenkori harangozó lakott benne. A Templomdombra vezető, titokzatos falépcső az ő munkáját könnyítette meg, közvetlen összeköttetést biztosítva a katolikus plébániatemplommal. 

A honlap vizuális világának megteremtésében a ház és a város adta tereken és látványokon túl főként a Ferenczy Múzeumi Centrum gyűjteményének tárgyait, dokumentumait és fotóit használták fel, az ötlet és a tartalom a Muzeológiai és Irodalmi Osztály munkája. A virtuális kalandozás programozója a Digitális Képműhely, az üde és vonzó grafikai arculat tervezője Lázár Zsófia. A helység kalapácsa a budapesti Vörösmarty Gimnázium tanulóinak és pedagógusainak előadásában hangzik el.

A HARANGOZÓ HÁZA online kiállítás az NKA Petőfi200 támogatásával készült.