A járványhelyzetre való tekintettel idén online kerül megrendezésre a Margó Irodalmi Fesztivál június 3. és 7. között.

A fesztivált 2011 óta rendezik meg, amely az elmúlt évek alatt tízezreket megmozgató könyvünneppé nőtte ki magát. Az idei eseményen csaknem félszáz programmal várják a könyvújdonságok iránt érdeklődő közönséget. A fesztiválon mutatja be új kötetét Erdős Virág, Fiala Borcsa, Krusovszky Dénes, a friss Aegon Irodalmi-díjas Nádasdy Ádám, Selyem Zsuzsa, Spiró György, Szentesi Éva és Tompa Andrea is, valamint a nézők találkozhatnak az idei Libri-irodalmi díjasokkal és Bereményi Gézával is.

A programsorozat második napján (június 4.) Trianon 100. évfordulójára emlékezve Ablonczy Balázs történésszel hallgathat meg egy beszélgetést a közönség, illetve bemutatják az Osiris Kiadó exkluzív szöveggyűjteményét, valamint a Cserna-Szabó András szerkesztésében készült alternatív irodalmi Trianon-antológiát is.

A könyvbemutatókon kívül idén rendhagyó, online platformra tervezett előadásokkal, beszélgetésekkel és tárlatvezetéssel jelentkezik a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Fortepan, a Katona József Színház, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a TRIP Karanténszínház és a Várkert Bazár is.

A Margó Fesztivál programjainak pontos időpontját május közepén teszik közzé a margofeszt.hu weboldalon, illetve a fesztivál hivatalos Facebook oldalán.

Kiemelt kép: A 2020-as Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár plakátja (Fotó: Margó Irodalmi Fesztivál)