Május 9-én este 19 órától online jótékonysági műsort rendeznek a Szegedi Nemzeti Színház támogatására, ami a teátrum előző évadának egyik legsikeresebb produkciójához, a Valahol Európában című musicalhez kapcsolódik.

A Radványi Géza és Balázs Béla 1947-es filmjéből készült előadás a 75 éve véget ért II. világháborúban játszódik, aminek ősbemutatóját 25 éve tartották a Budapesti Operettszínházban. Az évfordulók alkalmából rendezik a jótékonysági estet, a szervezők a nézők által megváltott jegyek árából összegyűlt összeggel a járvány miatt nehéz helyzetbe került Szegedi Nemzeti Színház dolgozóit segítik meg.

Az emlékműsorban egy izgalmas beszélgetésen vehetnek részt a támogatók a Valahol Európában szerzőivel: Böhm György íróval, Dés László zeneszerzővel, a darabot hangszerelő Malek Miklóssal, az ősbemutató társszerző-rendezőjével Horváth Péterrel, és a főbb szereplők közül Szinetár Dórával és Haumann Péterrel. A nagy sikerű szegedi előadás rendezője, Szőcs Artúr és a színház művészei, Ágoston Katalin, Pálfi Zoltán és Hrabovszky Bercel szintén részt vesznek majd a beszélgetésben.

A műsorban több bejátszást is le fognak vetíteni a Szegedi Nemzeti Színház előadásából, illetve a 2011-es verzióból is, amit Béres Attila állított színpadra a Szegedi Szabadtéri Játékok keretein belül.

Kiemelt kép: Részlet a Szegedi Nemzeti Színház Valahol Európában című musical előadásából (Fotó: Szegedi Nemzeti Színház)