Online és jelenléti formában tartották meg Carol Rocamora Kezed örökké szorítom című színdarabjának olvasópróbáját a Veszprémi Petőfi Színházban. A darab Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, érdemes művész rendezésében és Varga Szilvia, illetve Kőrösi Csaba főszereplésével kerül színpadra.

A teátrum következő bemutatója Csehov és szerelme, Olga Knipper szenvedéllyel teli levelezését hivatott bemutatni. Carol Rocamora ihletett romantikus drámája hat éven keresztül kíséri a pár közös útját, és mutatja be üzeneteiken keresztül Csehov szenvedélytől fűtött, érzelmekkel és fájdalommal teli személyiségét. Több, mint négyszáz szerelmeslevelet váltottak, melyek most életre keltik nem csak irodalmi és színházi pályafutásukat, de megindító és bensőséges kapcsolatukat is, számos utalással Csehov híres műveinek, a Sirálynak, a Ványa bácsinak és a Cseresznyéskertnek a születésére.

„Ez egy nagyon szép történet, levelezés. Szívszorító, hogy ez a kapcsolat időben ilyen rövid volt, távolságban pedig ilyen nagy. A mai világban elképzelhetetlen, hogy ilyen kevés időt töltsünk együtt a szerelmünkkel, és mégis ilyen távolságokba utazzunk el érte.” – nyitotta meg a különleges olvasópróbát a rendező Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója. A bemutatóra a járványhelyzet enyhülését követően kerül majd sor.

Kiemelt kép: A Kezed örökké szorítom online olvasópróbája (Fotó: Veszprémi Petőfi Színház)