Továbbra sem nyithatnak a színházak, így kényszermegoldásként marad a darabok streamelése. Az Átrium már a közelgő ünnepre készül online tartalmakkal, április 2-án, azaz nagypénteken 15 órától április 5-én, húsvéthétfőn éjfélig három előadásukat is megtekinthetővé teszik jegyvásárlás ellenében.

Az egyik Molnár Ferenc valós időben játszódó vígjátéka, a Znamenák István rendezésében készült Egy, kettő, három, amely már 2016 óta szórakoztatja a közönséget a teátrumban Alföldi Róberttel, Szatory Dáviddal, Lénárdt Laurával, Parti Nórával, Lugosi Györggyel, Mertz Tiborral és Debreczeny Csabával a főbb szerepekben. A másik Zach Braff komédiája, a Minden nagyon jó lesz, amelyet az Átrium a járványhelyzet miatti lezárások előtt mutatott be Spáh Dávid rendezésében, és amelyben Brasch Bence, Parti Nóra, Bányai Kelemen Barna, valamint Hartai Petra gondoskodnak a jókedvről. A harmadik pedig az Újságmúzeum Live című produkció, ebben a ’30-as évek Budapestjének címlapsztorijába repít el minket az Újságmúzeum főszerkesztője, Sal Endre és Réczei Tamás író-rendező-dramaturg.

Az online színház nem csukja be kapuit húsvét után sem, ugyanis április 16-án, 20 óra 30 perckor folytatódik Nassim Soleimanpour iráni szerző Fehér nyuszi, vörös nyuszi című különleges darabjának streamsorozata, amelyet egy színész csak egyetlen alkalommal játszhat el, ráadásul anélkül, hogy előzetesen bármit is tudna arról, mit kell csinálnia. Korábban többek között Alföldi Róbert, Peller Anna és Koltai Róbert is élt a kihívással, ezúttal Thuróczy Szabolcs vállalta a megtisztelő feladatot.

Kiemelt kép: Alföldi Róbert az Egy, kettő, három című előadásban (Fotó: Lakatos Péter)