Két év kihagyás után ismét megrendezésre kerül a Sziget Fesztivál, ahová ismét várják az önkéntesek jelentkezést a szervezők. 

Önkéntesnek olyan 18 éven felüliek jelentkezhetnek, akiket érdekel a fesztiválok világa, és jó társaságban, hasznosan szeretnék eltölteni a szabadidőt a nyár legnagyobb buliján. Az önkéntes munka számtalan területen kínál tapasztalatszerzési lehetőségeket, legyen szó a logisztikai folyamatokban való segítésről, a különböző programhelyszíneken folyó munka támogatásáról, a látogatók eligazításáról vagy a fesztivál környezetvédelmi feladatainak ellátásáról. „Velünk beleshetsz Magyarország legnagyobb rendezvényének kulisszái mögé; megismerheted a szervezési folyamatokat, a háttérmunkát és felfedezheted, mi minden kell ahhoz, hogy egy ilyen hatalmas volumenű esemény létrejöjjön” – ígérik a szervezők. „A szakmai tapasztalat mellett egy nagyszerű, összetartó csapat tagja is lehetsz, akikkel nem csak a fesztivál, de a közös munka is óriási buli lesz” – teszik hozzá. 

Aki részt vesz a programban a helyszínen napi 6 óra önkéntes munkával járul hozzá a fesztivál szervezőinek feladataihoz. A segítségért cserébe biztosítanak a fesztiválra szóló bérletet, elkülönített sátorhelyet, önkéntes pólót és napi egyszeri étkezést. A szabadidőben pedig természetesen mindenki részt vehet a kedvenc előadóinak koncertjein is

Jelentkezni a www.fesztivalonkentes.hu oldalon lehet, ahol minden egyéb részletet is közölnek a szervezők. 

Kiemelt kép: A Sziget Fesztivál önkéntései (Fotó: Sziget Fesztivál)