Peller Károly a Budapesti Operettszínház egyik legismertebb szólistája. 1998-ban végzett az Operettszínház zenés-színészképző Stúdiójában, és azonnal csatlakozott is a teátrum társulatához, melynek már több mint 20 éve tagja. Egyik első szerepe a Csárdáskirálynőben volt, ahol ő alakította az Orfeum mókás természetű törzsvendégét, Bóni grófot. Az elmúlt két évtizedben olyan nagy operettekben és musicelekben játszott mint a Cirkuszhercegnő, A víg özvegy, a Mágnás Miska, A Szépség és a Szörnyeteg vagy például A muzsika hangja.

Szerepei nagy részét német nyelven is játssza, és nem csak színészként, hanem rendezőként és koreográfusként is dolgozik. Emellett rendszeresen foglalkozik a Budapesti Operettszínház művésziskolájának növendékeivel. Jelenleg A víg özvegy, az Apáca Show, a Kékszakáll, a Lili bárónő, az Oszi Boszi, a repülő nagyanyó című előadásokban, valamint a Mágnás Miska címszerepében láthatja őt a közönség. Hamarosan azonban egy önálló esttel jelentkezik, méghozzá 40. születésnapja alkalmából.

A #peller40 bemutatója május 16-án lesz a Kálmán Imre Teátrumban, Peller Károly születésnapja előtt kilenc nappal. A #peller40 a színész zenés vallomása lesz, melyben jelmez, paróka, maszk és díszlet nélkül, meghitt környezetben beszél és énekel pályájáról: „Láthattak már sokféle jelmezben, parókában, ragasztott bajszok és szakállak mögé bújva, hatalmas díszletek között, show műsorokban, lemezbemutató koncerteken, csodás színésznők oldalán, táncosokkal, zenekarral. Most csak hárman leszünk. A zongora, a zongorista és én. No és persze önök, akik nélkül én sem lennék ma itt” – idézi Peller Károly szavait a színlap. A másfél órás esten zongorán közreműködik Mihalics János.

Kiemelt kép: lokal.hu