Mészáros Árpád Zsolt a három magyar főúr egyikét, Besét alakítja az Operettszínház István, a király bemutatójában Baján. A színművésszel a nyári premierjéről, a szerepről és a következő évad kihívásairól beszélgettünk Baján.

Júliusban mutattátok be Komáromban A púpos című darabot, amiben a címszerepet alakítod, milyen volt a Monostori Erődben játszani?

Nagyon jó munka, sőt remek színészi lehetőség. Összetett szerep, hiszen nem csak táncolni és énekelni, hanem vívni és verekedni is kell benne. Az egész egy kicsit a gyerekkoromat idézte (mosolyog). A legtöbben mesehősök vagy mozihősök akartak lenni kiskorukban, és a Jean Marais főszereplésével készült filmet mindenki ismerte, hiszen óriási klasszikus volt annak idején. A Púpos mindenkit legyőzött a szerelemért és az igazságért, ez egy nagyon szép történet! A közönség is jól fogadta, szerették.

Baján az István, a királyban te játszod a három főúr egyikét. Mesélnél erről?

Én vagyok Bese. Igazából mi hárman Surral (Szabó P. Szilveszter) és Solttal (Földes Tamás), adjuk át a nézőknek azokat az érzéseket, nézeteket, melyekre az emberek rossz énje általában gondolni szokott bizonyos szituációkban. Így aztán folyamatosan változik a véleményünk, hol ide állunk, hol oda, mindig van labilitás abban, amit képviselünk, hiszen a saját boldogulásunk a legfontosabb. Olyan, mintha lenne a darabban egy süket, egy vak és egy néma, talán így tudom a legszemléletesebben leírni (mosolyog).

Fotó: Várady Nikolett

Milyen a próbafolyamat?

Nagyon fárasztó, óriási hőségben dolgozunk. Monumentális díszletek között játszunk, ami nagyon látványos és nagyon motiváló. Mivel ez egy kultuszdarab, ezért mindenki ismeri a dalokat, úgyhogy nekünk inkább az a nehézség, hogy nehogy elrontsuk a szöveget, mert egyből észreveszik (nevet). Azt gondolom, hogy nagyon jó előadás lesz, fogják szeretni a nézők.

Miben láthatunk majd a következő évadban?

A Budapesti Operettszínházban mennek a futó darabjaim. A Mayában biztosan benne leszek és A Pendragon legendában is. Ez utóbbi Szerb Antal regényt szintén mindenki ismeri gyerekkorából, hiszen még nem volt tévézés és mobiltelefonok, így biztos vagyok benne, hogy ez is kultuszdarab lesz. Próbálni fogok Verebes István egyik jövő évadi rendezésében is, bár nem az Operettben, „Csoportterápiát” fogunk játszani. Úgy alakult, hogy mostanában egyre többet prózázok (mosolyog).

Kiemelt kép: Várady Nikolett

Mészáros Árpád Zsolt interjú

kép 1 / 5

Fotó: Várady Nikolett