Október 25. és 27. között a MÁV Szimfonikus Zenekar Olaszország három városában is vendégszerepel Elena Casella vezényletével és Kinga Augustyn hegedűművész közreműködésével.

A MÁV Szimfonikus Zenekar itáliai turnéja ma este a milánói Teatro del Verme nagytermében veszi kezdetét, holnap Castano Primo-ban, az Auditorium A. Paccagnini színházban lépnek fel, 27-én pedig a verbániai Il Maggiore Sala Teatrale vendégei lesznek. A milánói és a verbániai koncerttermekben a múlt év nyarán már fellépett a zenekar, az együttes most újra együtt dolgozhat Elena Casella karmesterrel, aki Olaszországban népszerű szimfonikus zenekari és operakarmester, de 2022 októberében a New York-i Carnegie Hallban is nagy sikerrel debütált. Az olaszországi turné műsorában Finzi L’Infinito, Mendelssohn e-moll hegedűverseny, op. 64, valamint ifj. Johann Strauss Kék Duna keringő, op. 314 és Császárkeringő, op. 437 című művei szerepelnek.

Az együttessel ezt követően, november 3-án Budapesten, a Zeneakadémián is találkozhat a közönség, azonban a hangverseny műsora változik. Az erre a napra eredetileg meghirdetett Juraj Filas Requiem magyarországi bemutatója anyagi okok miatt elmarad, helyette Puccini Bohémélet című operájának keresztmetszetét hallhatja a közönség Kesselyák Gergely karmester vezényletével. Az előadás szólistái Cserna Ildikó, Fekete Attila, Filip Bandzak, Molnár Ágnes, Káldi-Kiss András, Bakonyi Marcell, valamint Hábetler András lesznek.

Kiemelt kép: MÁV Szimfonikus zenekar (Fotó: jegy.hu)