Az Egy különleges nap című olasz dráma 1977-ben aratott világsikert Sophia Loren és Marcello Mastroianni főszereplésével. Ettore Scola alkotása elnyerte a Golden Globe-ot, és a legjobb idegennyelvű film kategóriában Oscar-díjra is jelölték. Ez a filmklasszikus Magyarországon most kerül először színpadra. Az ősbemutató november 10-én, szombaton este lesz a Hatszín Teátrumban.

Az Egy különleges nap promóciós képe (fotó: Szigeti László)

1938. május 8-a különleges nap a fasiszta Olaszország életében, ugyanis ezen a napon látogat a Führer Mussolinihez. A nemzeti ünnepnapon mindenki az utcai parádéra siet, csak Antonietta, a nagycsaládos háziasszony marad otthon. Ennek köszönheti, hogy egy véletlen folytján megismerkedik a szintén a házban lakó titokzatos férfival, Gabriele-lel, akiről nyugtalanító pletykák keringenek. A két magányos ember közt nem hétköznapi vonzalom alakul ki, és ennek hatására megkérdőjelezik mindazt, amiben eddig hittek, azt aminek a világot és önmagukat látták.

Dobó Kata (fotó: Szigeti László)

A két főszereplőt Dobó Kata és Réti Barnabás alakítja, a házmester szerepében pedig Egri Katit láthatjuk. Ettore Scola, Ruggero Maccari és Maurizio Costanzo forgatókönyve, valamint Gigliola Fantoni drámája alapján a történetet színpadra alkalmazta Réti Barnabás. Az előadás egy felvonásból áll majd, rendezője Iványi Árpád.

Kiemelt kép: Dobó Kata és Réti Barnabás (fotó: Szigeti László)