A Radnóti Színház 2012-ben indította el színházi nevelési programját: a Radnóti Ifjúsági Műhelyt (RIM) 2015-ben Lakatos Dóra és Széplaki Nóra alapította, a műhely tevékenysége Kováts Adél igazgatósága alatt teljesedett ki. A RIM működése alatt a legtöbb korosztályt megszólította már, jelenleg középiskolásokkal, egyetemistákkal és felnőttekkel is dolgoznak. Programjaik során lehetőséget biztosítanak a közös játékra, a közös alkotásra és az együtt gondolkodásra. Színházi, drámapedagógiai konvenciók és a szociodráma elemeinek felhasználásával segítik elő a résztvevők személyiségének, készségeinek, gondolkodásmódjának fejlődését. Mindeközben csoportjaik ismerkednek a színházi munkafolyamatokkal, műfajokkal, a színház hatásmechanizmusával.

A Radnóti Ifjúsági Műhely most új csoportot indít középiskolások számára: azon 15-18 éves fiatalok jelentkezését várják, akiket érdekel a színház, annak működése és lélegzése a mindennapokban, akik szeretnének egy csapathoz tartozni. Az ingyenes foglalkozásokon hétről hétre egyre biztonságosabb, izgalmasabb, nyitottabb térré válik a Radnóti Színház próbaterme a közös játékokon, beszélgetéseken és alkotáson keresztül. A művészet és színházpedagógia segítségével olyan témákkal foglalkoznak, melyek a fiatalokat érintik. A programban résztvevő diákok a foglalkozások lezárásaként egy közösen létrehozott előadást vagy alkotást is bemutatnak.

Az első foglalkozásra október 8-án, pénteken kerül sor, ezt követően a csoport heti rendszerességgel péntekenként találkozik 16:30 és 19:30 között, Szendrey Gitta drámainstruktor, művészetterapeuta vezetésével. A foglalkozások helyszíne a Keres Emil Próbaterem (1065 Bp. Andrássy út 31.). A részvételhez korábbi színházi ismeret vagy tapasztalat nem szükséges. A jelentkezési határidő október 1., további részletek a Radnóti Színház honlapján olvashatóak.

Kiemelt kép forrása: Radnóti Ifjúsági Műhely/Radnóti Színház